4

юни

ribbon

“По-квалифицирани учители, по-конкурентоспособно училище!”

Публикувано в: ОбразованиеБургас;
От: pointburgas

ПГСАГ „Кольо Фичето“ изпълнява проект „ПО-КВАЛИФИЦИРАНИ УЧИТЕЛИ, ПО-КОНКУРЕНТОСПОСОБНО УЧИЛИЩЕ!“, по програма Еразъм+.

Целите на проекта са:

1. Повишаване на езиковите компетенциите на педагогическия персонал в ПГСАГ “К. Фичето”

2. Повишаване равнището на усвоените знания и подобряване уменията за свободното устно изразяване на английски език на учащите с оглед тяхната адекватност на пазара на труда в обединена Европа;

3. Насърчаване на сътрудничеството между педагогическите специалисти в ПГСАГ “К. Фичето”

В рамките на проекта в периода от 02-15.10.2016г. ръководители и учители от гимназията взеха участие в в структурирани курсове в IPC – Exeter, Великобритания. Директорът на гимназията инж. Даниела Симеонова и Заместник-директорът- Минка Кюркчиева участваха в обучение на тема:

“По-добър английски език за учители“. Учителите по английски език Силвия Спасова и Марин Маринов бяха обучени в курса: “Креативна методология за учитители“. Обученията бяха насочени практически и се отразиха положително върху езиковите и професионални компетенции на обучаемите. Участниците придобиха умения за създаване на дейности, които мотивирати окуражават учениците. Гимназията се приобщи към европейските образователни възможности по отношение на преподаването на английски език. Укрепи се капацитетът и международният обхват на ПГСАГ “К. Фичето”, чрез засилване на сътрудничеството й с партньори от други държави.

В периода от 09-22.04.2017г. Марин Маринов, Гергана Николова и Мария Стайкова взеха участие в курс на тема: „Преподаване на английски език на ученици.“ Обученията вече допринасят за подобряване на текущата работа на учителите, защото им помагат да подобрят професионалните си компетенции , свързани с преподаване и обучение; да приложат нови методи и подходи, създадени специално за ученици; да работят в сътрудничество със свои колеги, да инициират партньорства с цел постоянно увеличение на уменията за учене на учениците; да подобрят качеството, иновативността и атрактивността на обучението по английски език в ПГСАГ „Кольо Фичето“.


1

фев

ribbon

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Бурният вятър със скорост над 60 км/ч. създава инциденти навсякъде в Бургаска област. Дърветата около жилищните блокове в града са голяма заплаха, защото могат да наранят човек. Друга потенциална опасност идва от лошо закрепени покривни конструкции, неустойчиви улуци, керемиди и пр.
Пълният текст »


19

авг

ribbon

Поредна катастрофа на „Демокрация” и „Гурко”

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Мотоциклетист пострада при инцидент на булевард „Демокрация” и улица „Гурко”, малко преди 19 часа. В катастрофа участваха БМВ, Опел и Крайслер с бургаска регистрация. Пострадалият мъж е на видима възраст около 40 години. Той бе откаран с линейка в МБАЛ-Бургас.
Преди две години на същото кръстовище загина млад мотоциклетист, длез сблъсък с отнел предимството му автомобил.


28

юли

ribbon

Парапланеристи показаха майсторство в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Четиридесетидвама състезатели – парапланеристи взеха участие в турнира на по целно кацане в Бургас.Пилотите стартираха от площадка пред паметника на Петя Дубарова в Морската градина и се приземяваха на Северния плаж, а най-добрите постижения бяха аплодирани от летовници и зрители.
Пълният текст »


14

юни

ribbon

Сливен пое щафетата от Древния Рим

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas


В Сливен, в местността Летище – Бършен, днес се състояха конни надбягвания с двуколки с участието на 28 запрежчици от Добрич, Варна, Плевен, Русе, Симеоновград, Пазарджик и Пловдив.
Пълният текст »


4

юни

ribbon

Бургазлийка става полицейски шеф на колумбийската столица

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Бургазлийката Донка Атанасова (34 г.) е новият директор по сигурността на колумбийската столица Богота, съобщи местният в. “Еспектадор”.
Тя ще замени досегашния шеф полковник Уилям Нуньес, известен с твърдите си полицейски методи.
Пълният текст »


30

май

ribbon

Парад в стил „Мъже в черно“ по улиците на Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Ð’ началото на юни централната част на град Бургас ще бъде налазена от огромни буболечки. За щастие това не е началото на Апокалипсиса, а новият пърформанс на една от най-изявените съвременни артистични трупи в Европа – “Close Act” от Холандия. Събитието е част от третото издание на фестивала “Включи града”.
Пълният текст »