20

юни

ribbon

The Prodigy се завръщат на SPIRIT of Burgas

Публикувано в: Култура; (19) прочитания
От: pointburgas

На 4 август ще имаме уникалния шанс да сме едни от първите в Европа, които ще чуят на живо парчета от дългоочаквания нов албум на The Prodigy, носещ работното все още заглавие How To Steal A Jet Fighter. Очаква се той да бъде „по-мрачен” и тежък, както самият фронтмен на британците Лиам Хаулет каза в едно от първите си интервюта по повод новата тава. Той сподели, че след парти албума от 2009-та Invaders Must Die всички са супер ентусиазирани да са отново заедно в студио, както и от по-тъмния и „сериозен” стил на парчетата, който той самият предпочита.

Едва ли има човек, който да не помни абсолютно взривяващото шоу, което Лиам, Кийт Флинт и Максим стовариха върху 18-хилядната публика на Централния плаж в Бургас през 2010 г. Това, което ни очаква от The Prodigy това лято, обещава да надмине предишното им участие, което макар и да е трудно да си представим, е напълно по силите на тримата британци. До момента от How To Steal A Jet Fighter, който очакваме до края на годината, групата изпълнява парчета като A.W.O.L и Dogbite, а съвсем скоро ще научим и заглавията на останалите нови тракове, които ще чуем на SPIRIT of Burgas.

Подготовката за концерта им вече е факт. Изгражда се най-голямата сцена в България и на Балканския полуостров с размери 27 на 18 метра и височина 20 метра. “Най-великата денс група за всички времена” (според класацията на сп. Mixmag) обещава мощно изпълнение, влудяващи сценични ефекти и както винаги уникален сетлист, които няма как да не гарантират поредното неповторимо Beck’sperience изживяване на плажа на SPIRIT of Burgas. Част от всичко това ще бъде и Beck’s – немска марка бира номер едно в света, която за поредна година с гордост партнира на фестивала.

Канадската банда Sum 41 ще зарови пръсти в бургаския пясък непосредствено преди гигантите The Prodigy. Започнете физическа подготовка отсега, а преди концерта не забравяйте да загреете колене, защото Sum 41 ще ни оставят без дъх от танци, подскоци и ще изкарат всички видове движения от телата ни. На сцената на SPIRIT of Burgas ще прозвучат парчета както от последния студиен албум на бандата, Screaming Bloody Murder, така и незабравими златни хитове.