10

юни

ribbon

Финалистите на „Бургас и морето” вече са в ефир

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

От днес стартира излъчването в радиоефира на песните-финалисти от тазгодишното издание на фестивала „Бургас и морето”. Те ще бъдат популяризирани почти два месеца преди датата на конкурса с цел да са познати на публиката и в подкрепа на мотото на събитието „За повече българска музика в родния ефир”.

Към момента те ще звучат по БНР, БГ радио, БНР Радио Бургас, Дарик радио, БТВ радио, Джаз ФМ, радио „Фокус”, Power FM, Общинско радио.
За всички почитатели на българската музика те ще са достъпни и в сайта на „Бургас и морето” – www.burgasimoreto.org, и през банер на сайта на община Бургас – www.burgas.bg.
Изненада за зрителите в залата тази година ще е т.нар рецитал. В рамките на около час публиката в Летния театър ще може да чуе любимите си песни на „Щурците”, Дони и Момчил, ФСБ, БТР и „Те”. Това ще се случи благодарение на новия проект на Дони, наречен „Фондацията”, които ще са гости на фестивала. На сцената заедно ще излязат едни от най-добрите и обичани музиканти на България – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов (БТР) и Венко Поромански („Те”). Те ще изпълнят най-големите хитове на групите си в нови акустични аранжименти и във вокални дуети, триа и квартети.


Подобни публикации