20

юли

ribbon

Не уволниха Борисов, той си „подава“ оставката

Публикувано в: България;
От: pointburgas

“Бойко Борисов подаде оставка“, съобщава сайт-двойник http://bo.lt/ic0k7 на официалната страница на правителството. “За несправяне с управлението на страната и по повод критиките в последния доклад на ЕК, подавам оставка”, се казва в “изявлението“ на премиера – водеща “новина“ на страницата, която е абсолютно копие на правителствения сайт, съобщи mediapool.

“Очаквайте съвсем скоро цялото изявление и пресконференция. За контакти – вижте информацията по-долу“, се казва още в съобщението, без повече подробности. Останалите новини и съобщения по фалшивия сайт са реални и фигурират и на истинския.

При клик върху “новината“ за оставката тя отпраща към официалната страница на правителството.

Автор на шегата с правителствения сайт може да бъде всеки, тъй като страницата www.bo.lt дава възможност на всеки да си направи копие на друг сайт и да нанася редакция върху съдържанието му.

“Новината“ за оставката на Борисов идва само седмица след като се появи сайт http://uvolnenie.org/ за уволнението на премиера, зад който в крайна сметка се оказа че стои партията на Яне Янев РЗС. Ð’ първите дни, в които инициативата бе анонимна, тя събра хиляди поддръжници.


Подобни публикации