20

мар

ribbon

И журналист ще се самозапали

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Директорът на списание “НАТО и България” Веселин Василев заплаши да се самозапали на 29 март пред президентството с договора за присъединяване към ЕС в едната ръка и този за присъединяване към НАТО в другата. Василев се появи на пресконференцията на ГЕРБ в НДК. Пред стъписаните депутати от ГЕРБ Василев съобщи, че поради липса на средства списанието му трябва да спре да излиза и 9 журналисти ще останат без работа.

По думите на Василев България е единствената държава, която няма дори една паметна плоча, която да напомня, че страната ни се е присъединила към Алианса. Василев припомни, че съвсем скоро се навършват 10 години от влизането на страната в НАТО, а списанието му няма да съществува, за да отбележи този юбилей и да проведе тържества по този повод.
Той настоя бившите представители на мнозинството да намерят средства, за да не се стигне дотам списанието да се закрие, а 9 души да останат без работа. Самият той обясни, че със самозапалването си иска да изрази своя протест срещу това, че не се гарантира правото на труд на гражданите, както е записано в Конституцията.


Подобни публикации