1

окт

ribbon

Фондация ще възстановява знакови сгради

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Емблематичната за Бургас къща на ул. „Александровска“ и „Конт Андрованти“ има шанс ад бъде напълно реставрирана по инициативата “Място в сърцето“. Едноименната национална кампания на Фондация “Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) започна днес и ще продължи една година, целта й е да бъдат възстановени емблематични за местните хора сгради и места в 12 областни центъра.

Идеята е местните хора да предложат места, които са сборна точка на културния и социален живот в града, места за срещи и разговори или място, напомнящо исторически събития, важни за самочувствието на местната общността.
Предложенията ще се събират до края на януари 2014 г., а първите предложения вече са пристигнали във фондацията – това са Старата къща на ул. “Александровска” 26 в Бургас, Русенският кей, Градинката с мечето в Габрово, Античният театър в Пловдив, главната улица “Цар Освободител” в Сливен.
След изтичането на срока за номиране ФРГИ в партньорство с обществените фондации по места и местната власт ще избере три от предложенията, за които ще стартира гласуване онлайн на сайта на кампанията. След като бъдат излъчени победителите за всеки от градовете, фондацията ще стартира кампания за набиране на средства и реализиране на проектите, което трябва да приключи през ноември 2014 г.
От ФРГИ уточниха, че в кампанията няма да се подкрепят стартиращи проекти, които имат нужда от финансиране на цялостно изграждане, както и проекти за сгради, които са със статут на национален паметник на културата или са частна собственост.


Подобни публикации