17

юли

ribbon

Бургазлии си искат аптеката в Трета поликлиника

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Подписка да бъде запазена аптеката в бившата Трета поликлиника започват днес жители на Бургас. Подписката ще се събира както в застрашения от затваряне фармацевтичен обект, така и в още няколко бургаски аптеки.

Инициативата възниква след като  управителят на Диагностично-консултативния център – 2 д-р Илка Баева оповестява решението си да подобри обслужването на пациентите като закрие аптеката. Те от своя страна считат, че това решение е субективно и преследва лични интереси.

Затварянето на аптеката ще засегне удобството на над 6 000 болни. Месечно в нея се продават 27 000 опаковки лекарства. Обслужват се 2200 рецепти по НЗОК, от които 1160 са за безплатни лекарства на обща стойност 46 200 лв. Тя е една от едва двете аптеки в Бургас, в които се предлагат безплатно скъпоструващи медикаменти за специфични и редки болести.
Гражданите са обезпокоени от факта, че никоя от институциите досега не се е ангажирала с проблема. Въпреки подадените сигнали собственикът – община Бургас отказва да се намеси в полза на обществения интерес. Има и решение на съда, което е задължително, но не се изпълнява, а общинската администрация си затваря очите. Едва ли мотивите за това са публични, смятат от инициативния комитет.


Подобни публикации