8

яну

ribbon

Уволниха преподаватели и закриха факултет заради дипломна работа на студент

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Трима преподаватели от престижния истанбулски универсиет Istanbul Bilgi University са уволнени, след като студентът Дениз Озгюн от факултета по средства за масова информация се опитал да предаде порнофилм като дипломна работа, съобщава Lenta.ru, позовавайки се на BBC.

Освен уволнението на тримата водещи преподаватели, администрацията на висшето училиещ е решила като наказателна мярка временно да закрие целия факултет, в който се намира и катедрата по кинематография. Полицията също е започнала разследване на случая.

Идеята на дипломната работа на студента Денис Озгюн била да бъде заснет порнографски филм, а след това да бъдат “разобличени” секс-сцените в него, подчертавайки тяхната неестественост. Научните ръководители на дипломанта одобрили черновия вариант, но помолили в дипломната работа да бъде внесен по-значим научен елемент. Абсолвентът, обаче, явно не се справил със задачата, тъй като финалният вариант на дипломната работа бил отхвърлен от катедрата.

Всичко е можело да приключи дотук, ако студентът не разказал на журналист от местен вестник за своя проект. Скандалът се разразил след последвалата публикация. Родители на следващи в университета младежи поискали да се проучи какво точно става във висшето училище. Злополучният дипломант и неговата партньорка – възпитаничка на същия университет – били принудени да се скрият, за да избягнат ареста.


Подобни публикации