• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст


  2

  авг

  ribbon

  БСУ се включи в Spirit-а

  Публикувано в: Справочник; (8) прочитания
  От: pointburgas

  Бургаският свободен университет активно ще участва на един от щандовете на Европейската комисия (ЕК) по време изложението на инициативата „Младежта в движение“, което започва вечерта преди SPIRIT of Burgas. В специално построена шатра – до Морското казино – ще се предоставя информация за европейските програми за образование, обучение, мобилност, доброволчество и заетост, реализирани в България. В официалното откриване на изложението днес взе участие и доц. д-р Милен Балтов, зам.-ректор на БСУ.
  Пълният текст »


  28

  юни

  ribbon

  БСУ награди президент на португалски университет

  Публикувано в: Справочник; (8) прочитания
  От: pointburgas

  На официално посещение в Бургаския свободен университет е делегация от Политехническия университет в Бежа, Португалия, водена от Президента на университета проф. Вито Кариока. Визитата е в рамките на двустранно споразумение за обмен на студенти и преподаватели по програма „Еразъм“, подписано между двата университета преди повече от 12 години.
  Пълният текст »


  29

  май

  ribbon

  С българска роза посрещниха посланик Отие във Френската

  Публикувано в: Справочник; (81) прочитания
  От: pointburgas

  С червена българска роза и традиционните хляб и сол учениците от Гимназията за романски езици “Г. Ст. Раковски” – Бургас посрещнаха Н.Пр. Филип Отие, посланик на Република Франция у нас. Дипломатът е у нас, след като зае поста на предшественика си Етиен дьо Понсен, но за първи път гостува в Бургас и на Френската гимназия.
  Пълният текст »


  16

  мар

  ribbon

  Борса ориентира кандидат-студентите в Бургас

  Публикувано в: Справочник; (20) прочитания
  От: pointburgas

  22 български университета участват в кандидатстудентска борса 2012, която се провежда в Младежкия културен център в Бургас. Тя бе официално открита от Йорданка Ананиева, зам.-кмет и доц. Петранка Пипева, зам.-ректор на университет “Проф. д-р Асен Златаров”.
  Пълният текст »