7

яну

ribbon

Бургаското училище “П. К. Яворов” чества своя патрон

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Двеста ученици от втори до седми клас се включиха в своеобразен научен многобой в бургаското основно училище “П. К. Яворов”. Те се състезаваха да покажат знанията си по соновни учебни дисциплини – математика, български език и литература, английски, обществени науки. Проявата бе част от цяла поредица изяви, с които училището чества своя патрон – големия български поет Пейо Яворов.


“Всяка година почитаме живота и делото на Яворов. Но тази година за първи път празничната ни програма е толкова мащабна, като в нейната подготовка се включи и училищното настоятелство”, казва Гергана Костадинова, заместник – директор по учебната дейност.

Ð’ рамките на “Яворови дни 2011” петстотинте възпитаници на бургаското училище ще се запознаят в часа на класа с живота на своя патрон. Учениците ще гостуват на Регионална библиотека – Бургас, която също носи името на големия поет. Ще им  гостува Иван Крачолов – родственик на твореца и изследовател на неговия житейски път.

Ще излезе специален брой на училищния вестник, а най-талантливите ще се включат в конкурса “Млад творец” за есе или стихотворение. Отново в чест на патронния празник малчуганите ще се състезават в спортни дисциплини.

В края на следващата седмица “Яворови дни” ще бъдат официално закрити, като тогава ще бъдат наградени както победителите в различните прояви, така и други изявени ученици. Ръководството на училище подготвя нетрадиционна награда за всички тях, която ще бъде обявена на самата церемония.


Подобни публикации