• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст


  • uk_rentacar

  10

  февр.

  ribbon

  БЕЗГРЪБНАЧИЕ ИЛИ НАЦИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО

  Публикувано в: България; (40) прочитания
  От: pointburgas

  Писмо до Михаил Миков и до членовете на ИБ на БСП

  Уважаеми другарю Миков,
  Живеем в тревожни времена. Все по-близко до България бушува огънят на война, която е гореща, а не мирна. Надеждата за траен регионален и световен мир, за цивилизовано общуване между народите и държавите през новия ХХт в. все повече се отдалечава.
  С този текст искаме да предупредим нашите съотечественици за огромната опасност, надвиснала над България във връзка с войната в Украйна. Не става въпрос единствено че Украйна е съседна държава, а и за реално обвързване на нашето отечество с регионална война, която утре може да прерасне в световен сблъсък между армиите на САЩ и Руската федерация.
  Пълният текст »


  1

  февр.

  ribbon

  Вдигат надбавките за второ и трето дете, намаляват за четвърто и пето

  Публикувано в: България; (10) прочитания
  От: pointburgas

  Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин обяви във Варна, че се подготвят промени в Закона за семейно подпомагане. Чрез тях ще се насърчи раждаемостта. Надбавките за едно дете ще бъдат 30 лв., за две деца – 80 лв., за три – 130 лева. За всяко следващо ще се дават по 20 лева. Т.е. при 4 деца семейството ще получава 150 лв.
  Пълният текст »


  26

  апр.

  ribbon

  Почитаме паметта на тракийските българи

  Публикувано в: България; (4) прочитания
  От: pointburgas

  Паметта на бежанците от Беломорска и Одринска Тракия и Мала Азия беше почетена с панихида в храм-паметника „Свети Александър Невски“ тази сутрин. Вицепрезидентът Маргарита Попова и потомци на тракийските българи положиха цветя на Паметника на Капитан Петко войвода в Борисовата градина и на паметната плоча на Любомир Милетич. След това те запалиха свещ в памет на своите предци и жертви на четирите бежански вълни от началото на 20 век в храм-паметника „Свети Александър Невски“, където бе отслужена панихида.
  Пълният текст »


  21

  апр.

  ribbon

  Да спасим българския Стоунхендж

  Публикувано в: България; (50) прочитания
  От: pointburgas

  Обявена е дарителска кампания за теренно проучване на застрашения мегалитен паметник при Чолакова могила в пловдивското село Старо Железаре, съобщи Радио Пловдив по информация на сдружение „Да спасим кромлеха от Старо Железаре“. Кромлехът в Старо Железаре е рядък мегалитен паметник от типа на Стоунхендж.
  Пълният текст »


  31

  мар.

  ribbon

  Учители, лекари и инжeнери ще се търсят най-много в бъдеще

  Публикувано в: България; (12) прочитания
  От: pointburgas

  Програмисти, инженери, лекари и учители са сред професиите, които ще се търсят най-много на пазара на труда през следващите години. Това показват прогнозите за периода 2014-2018 година.
  Министерството на труда и социалната политика представи средносрочни и дългосрочни прогнози за развитието на пазара на труда у нас и най-търсените професии през следващите години.
  Пълният текст »


  22

  мар.

  ribbon

  Квота от 5 лодки за разходка по Ропотамо обяви РИОСВ

  Публикувано в: България; (84) прочитания
  От: pointburgas

  Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас обяви конкурс за туристическа дейност по р.Ропотамо – за разходка с лодка в резервата. Маршрутът е от пристана край моста на реката до устието й и обратно. По тази дейност трябва да бъдат обезпечени всички условия, свързани с безопасното транспортиране на туристите, в това число и осигуряването на подходящи плавателни съдове, поддържани в изправно техническо състояние.
  Пълният текст »


  18

  февр.

  ribbon

  Деца събират пари за гвардейски караул на паметника на Апостола

  Публикувано в: България; (10) прочитания
  От: pointburgas

  Ученици от варненското ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ отправят призив към всички свои връстници в страната за събиране на средства за постоянна гвардейска охрана и вечен огън пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски в София.
  Пълният текст »