18

фев

ribbon

Стартът на F1 в Бахрейн пред провал

В началото на седмицата става ясно дали ще се проведе

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Първото състезание за сезона във Формула 1 за Гран при на Бахрейн на 13 март може бъде отменено заради напрегнатата ситуация в страната, заяви собственикът на търговските права на шампионата Бърни Екълстоун. По думите му решение ще бъде взето до вторник или сряда.

“Ако нещата са както днес, отговорът е не, отговори той на въпроса дали състезанието на пистата “Сахир” трябва да се състои. – Ако нещата не утихнат до сряда, мисля, че ще трябва да го отменим”.

Екълстоун заяви, че е разговарял с властите в Бахрейн по-рано в четвъртък и в петък отново ще държи контакт, за да се информира за ситуацията. “Ако правите някакви планове за пътуване, не ги правете”, коментира 80-годишният шеф на Формула 1.

Най-малко трима души бяха убити в Бахрейн през нощта, когато полицията навлезе в лагер на протестиращи на централния площад в столицата Манама.

Преди ден бяха отменени състезанията от сериите GP2 Азия, които трябваше да се състоят през този уикенд. Освен това за 3 март са насрочени тестове на отборите от Формула 1, които днес започват да тестват в Барселона. Повечето екипи вече са изпратили в Бахрейн част от багажа си с кораби.


Подобни публикации