16

юни

ribbon

Светът се “обезфейсбуква”

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

„Фейсбук” умора налегна потребителите. Изтощени от социалните мрежи и притеснени за личния си живот, потребителите трият профилите си. Статистиката сочи, че 6 милиона американци са деактивиралали профилите си миналия месец, предаде АСН.

В световен мащаб процентът на растеж в социалната мрежа се забавя за втори пореден месец. Прогнозният растеж за 1 милиард активни потребители насочва собствениците да разчитат на развиващите се страни, за да увеличат бройката на клиентите.
Данните показват, че може да има естествени срокове за насищане на Facebook.
В САЩ бройката е спаднала от 155.2 млн до 149,4 млн. през май, пише Дейли Мейл.
По-рано тази година бе съобщено, че броят на потребителите във Великобритания са достигнали 30 млн., което представлява около половината от населението.
Но времената се менят – миналия месец повече от 100 000 души в Обединеното кралство, спират да използват сайта, сочат цифрите. Ð’ Канада също има спадове от около 1.5 млн потребители. Ð’ Русия и Норвегия също са намалели с повече от 100 000 потребители.
В световен мащаб Фейсбук продължава да се разширява и има около 600 млн. потребители, благодарение на силния растеж в страни като Мексико и Бразилия.


Подобни публикации