16

юни

ribbon

“Петлите” пропяха първо в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

От сцената на бургаския летен театър в Бургас започна националното турне на танцова формация „Петлите”към дома за деца и юноши”Коджакафалията”под надслов „Родени без любов”. То ще продължи до 24 юни със заключителен концерт в столицата и е проект на бившия му възпитаник  Георги Димитров,който е хореограф,продуцент и режисьор на спектакъла.

От две години той се изявява като  ръководител и на танцови групи от бургаските училища и региона. Съвместните концерти на деца от семейства и на тези от „Коджакафалията” са вече традиция. Идеята му да интегрира изоставени деца от социалните домове в обществения живот с помощта на изкуството и танца получи подкрепата на община Бургас,общините в градовете,където ще гостуват децата-Варна, Стара Загора, Асеновград и София, както и  на многобройни спонсори-фирми, общественици и обществени организации.

Проявата бе осъществена с безпрецедентната подкрепа на бургаските журналисти и медии, които дадоха мощно рамо за нейната разгласа. В резултат снощи  летният театър бе препълнен от публика, която аплодира  танцьорите от „Петлите”, танцовата формация от ”Черноморец”, „Малките петли”,”Огнено шоу F 4”, певците Иван Притъргов и Гинка Чапразова, която също е възпитаник на „Коджакафалията” и участник в „Мюзикайдъл”.


Подобни публикации