16

юни

ribbon

Оперират пострадали при автобусната катастрофа

Успешна е била интервенцията при 23-годишна бургазлийка

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Двама от пациентите, които пострадаха при катастрофата, ще бъдат оперирани днес. Предстои лекарите да решат как ще продължи лечението на най-тежко пострадалата жена, която е с черепно-мозъчна травма. 46-годишната жена е настанена в клиниката по реанимация, съобщи БНР.

Завеждащият лечебното заведение доц. Чавдар Стефанов заяви, че състоянието й е критично, но стабилно. Извършват се консултации със специалисти по неврохурургия, очна и лицево-челюстна хирургия, а утре ще бъде свикан разширен консилиум в болницата за определяне на по-нататъшното лечение на пациентката.

Другият пациент, за когото се грижат в момента в интензивното отделение, е 55-годишен мъж от Бургас. Той е вън от опасност и днес ще бъде приведен в Клиниката по лицево-челюстна хирургия. И двамата пострадали не са здравно осигурени, подчерта доц. Стефанов.

Днес предстоят операции на момчето и момичето – съответно на 18 и 21 години, настанени в Клиниката по изгаряния. Началникът й доц. Иван Трайков обясни, че и двамата са вън от опасност, но момчето е с тежки контузни рани, а момичето – с отворена колянна става и големи дефекти на долните крайници.

От университетската болница съобщиха още, че успешно е преминала вчерашната операция на гръбначния стълб на приетата в неврохирургията 23-годишна жена от Бургас. Тя е в стабилно състояние. Стабилизирани и контактни са и другите четирима пострадали, които са различни фрактури и контузии.


Подобни публикации