19

мар

ribbon

Операцията в либийското небе започва

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Френски изтребители прелитат над Либия, съобщи АФП, като се позова на военни източници. По-рано днес противниците на режима на Муамар Кадафи призоваха международната общност да предприеме действия, за да спаси цивилните в Либия. Очаква се въздушните удари да започнат веднага след края на днешната междудържавна среща в Париж.

В разговорите във френската столица участват държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън, френският президент Никола Саркози, министър-председателят на великобритания Дейвид Камерън, комисарят на ЕС по външната политика Катрин Аштън, както и представители на различни африкански и арабски организации и държави.
Едновременно се провежда и извънредна среща на висшето ръководство на НАТО. На нея се уточняват конкретните детайли на военната операция срещу режима на Кадафи. Ударна воено-въздушна група се съсредоточава на авиобазата на НАТО в Сигонела, Сицилия.
В същото време танкове на правителството навлязоха в Бенгази. Сутринта на два пъти градът е бил обстрелван с ракети от военновъздушните сили на Кадафи.


Подобни публикации