18

мар

ribbon

Отбор “Франция” спечели франкофонското рали в Бургас

Публикувано в: ОбразованиеБургас;
От: pointburgas

Тимът “Франция” от Гимназията за романски езици “Г. Ст. Раковски” – Бургас спечели франкофонското рали в надпревара с още осем отбора от училището и от ПГ по туризъм. На второ място се нареди отбор “Швейцария”, а трети остана “България”. Състезанието бе сред проявите, посветени на Международния ден на франкофонията – 20 март.

“За четвърта поредна година организираме т.нар. франкофонско рали. Отборите, състоящи се от по петима ученици от различни класове, трябва да преодолеят определен градски маршрут с фиксирани обекти. Там те беседваха с френскоговорящи, за да открият отговорите на зададени предварително въпроси. Интересът на учениците към надпреварата расте с всяка година, което за нас е радостно.”, казва Неди Абрашева, зам.-директор на ГРЕ.

По традиция гимназията посвети цяла седмица на езика на Волтер. В рамките на празничната програма възпитанициет на Френската се включиха в националните конкурси “Предизвикателството към четенето”, “Златното перо” и “Маратон по писане”, ежегодно организирани съвместно с Френския културен институт в България и Алианс Франсез – Бургас.

Младите франкофони в бургаската гимназия, където се изучават още испански и италиански език, са 468. Всяка година те участват в европейски боразователни проекти, в обмен на ученически групи и екскурзии във Франция.


Подобни публикации