20

мар

ribbon

Отново ще обучават медицински сестри в Бургас

1 250 първокурсници иска университет «Проф. Д-р Ас. Златаров»

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Бургаският университет “Проф. д-р Асен Златаров” отново ще обучава медицински сестри. От новата година по бакалавърската програма ще бъдат приети 40 студенти, а в медицинския колеж на висшето училище ще има по 30 места за бъдещи рехабилитатори и помощник-фармацевти. Това съобщи зам.-ректорът на университета доц. Петранка Пипева, по време на двудневната кандидатстудентска борса в Бургас.

Заедно с още двадесет и четири български и чуждестранни висши учебни заведения, бургаският университет представи своите бакалавърски специалности. Те са общо 29, като всички до една са акредитирани. За новата учебна година висшето училище ще иска по-висок прием на студенти.

“Капацитетът на университета, определен от Националната агенция за оценяване и акредитация е 3 650 човека. През миналата година одобреният от правителството прием беше 1 167 първокурсници, сега сме заяви 1 250 места. Защото е парадоксално м.г. не ни се отпуснаха бройки за акредитирана специалност, като Компютърни системи и технологии, въпреки че през по-миналата имахме прием!.”

Новост в образователните възможности на бургаския ВУЗ е и разкриването на задочно обучение по специалността “Индустриален мениджмънт”.


Подобни публикации