14

дек

ribbon

Избраха Джулиан Асандж за рок звезда на годината

Призаннието дойде от Италия, след като сп. “Time” го обяви за човек на годината

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Италианската версия на списание Rolling Stone обяви създателя на Уикилийкс Джулиан Асандж за рок звезда на годината в Италия.На обложката на декемврийския брой на списанието Асандж е представен като „човекът, който е паднал на Земята от всемирната мрежа.” На него е посветен и обширен материал, озаглавен „Каубоят от киберпространството.”

Италианската редакция на Rolling Stone за втора поредна година награждава с титлата “Рок звезда” човек, който няма нищо общо с музиката. През 2009 година призът бе връчен на италианския премиер Силвио Берлускони. Неговата поява на корицата на изданието бе заради многобройните сексскандали, в които беше замесен. Имаенно заради това бе поискана и неговата оставка.
Главният редактор на изданието Карло Антонели заяви, че в личния си живот Берлускони надминава много от рок легените, в това число и Брайън Адамс и Кийт Ричард.
Миналата седмица американското списание „Time” пък обяви Асандж за „Човек на годината.”
Името на Джулиан Асандж нашумя особено след скандалните публикации на Уикилийкс от края на месец ноември, когато бяха оповестени 250 хиляди документа на американски дипломати. Преди това пък на скандалния сайт бяха поместени материали за въоръжените конфликти в Афганистан и Ирак.


Подобни публикации