15

дек

ribbon

Бургас посрещна първия сняг

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Сняг вали в Бургас и в цялата област с различна интензивност и снежната покривка е около 5 см. Пътищата са заледени. Има закъсали коли и тирове на по-високите места в областта, тъй като не са сменили летните си гуми със зимни.
Пътните настилки в Бургас са мокри. Движението в града се осъществява с нормална интензивност. По-натоварен е трафикът по централните улици и възловите кръстовища на града.

Продължава ремонтът на ул. „Христо Ботев”, там има затворени участъци за движение, а трафикът се осъществява двупосочно в едното платно на улицата. Заради ремонта на „Христо Ботев” на успоредната ул. „Гладстон” е въведено двупосочно движение. Там е забранено паркирането на автомобили. Цялостни ремонти в Бургас се извършват на улиците : „Места”, „Александър Велики”, „ Гурко” и „Адам Мицкевич”.

От 03.00 часа се почистват пътните настилки със сол, с луга и с пясък. Заледени участъци има в района около кв.”Горно езерово”. Служител на ” Бургасбус” е сигнализирал за заледени участъци по високите части в с.Рудник. Автобусите се придвижват трудно.

Няма поставени нови ограничения за движение. За целия зимен сезон е затворен Върбишки проход. Забранено е преминаването на товарни автомобили през Дюлинския проход заради свлачище и стеснение на пътя. Забранено е преминаването на камиони над 10 тона по пътя Черница – Сунгурларе – Чубра, както и на камиони над 20 тона по пътя Провадия – Айтос.

Продължават и ремонтните дейности. На магистралата в участъка Карнобат – Бургас се извършват ремонтни дейности от км. 345,500 до 347,900 км. Участъкът е сигнализиран , движението се извършва в едното платно.

Продължават ремонтът на пътя Бургас – Малко Търново. Ремонтни дейности има на няколко участъка по този път . Екипи работят до село Крушевец. Местата с ремонтни дейности са обозначени.

На същият път заради свлачище е затворен участък между Босна и Звездец. Движението на автомобили е отклонено от км. 280 до км. 282- ри по обходен път, който е обозначени преасфалтиран.

Друго свлачище, което е засегнало пътя има и в участъка от Малко Търново до ГКПП при км. 318- ти. След кръстовището на Военноморска база ”Бургас” и село Атия в посока Созопол се поставя мантинела. Ремонтните дейности са към своя край и мантинелата се поставя в близост до Созопол и там има струпване на хора и техника. Направена е нова маркировка на пътя.


Подобни публикации