18

фев

ribbon

Вилдерс не иска българите и в ЕС

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Подкрепяме идеята България и Румъния да напуснат ЕС. Разбира се, това не е възможно, тъй като нямаме мнозинство в парламента, а те вече са пълноправни членове на Съюза. Това заяви лидерът на крайнодясната холандска Партия на свободата – PVV Хеерт Вилдерс, в интервю за „Факторът Кошлуков” по TV7.

Инициаторът на сайта, в който холандците могат да публикуват оплаквания срещу българи, поляци и румънци, потвърди, че не смята да закрива страницата, въпреки обвиненията, че е дискриминационна. По думите му, сайтът има огромен успех в Холандия, тъй като цели да покаже всички проблеми, които българи, поляци и румънци създават в неговата страна.

Източноевропейците извършват престъпления, пиянстват на публични места, възползват се от социалната система и, не на последно място, отнемат работни места, поясни той.

Лидерът на Партията на свободата се позова на данни на хагската полиция, според които криминалните прояви на граждани на Източна Европа са се увеличили.

„Тази партия ни блокира за Шенген. Те започнаха като ислямофобска партия и търсейки ново амплоа, откриха източноевропейците”, коментира от своя страна българския евродепутат Андрей Ковачев.

Социологът Андрей Райчев смята, че сме свидетели на зараждащ се европейски изолационизъм. По думите му, отношението на холандците към нас наподобява нетолерантността на българите към ромите.


Подобни публикации