4

фев

ribbon

Атентаторът от “Домодедово” бил надрусан

Двадесетгодишният Магомед Евлогиев е най-вероятният терорист

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Според предварителна информация терористичният акт в “Домодедово” е бил извършен 20- годишният жител на Ингушетия Магомед Евлогиев, съобщава Интерфакс като се позовава на източник от правоохранителните органи на Северния Кавказки федерален окръг. От роднините на атентатора, които живеят в Али юрт, Назрановски район, са взети ДНК проби и са изпратени за анализ в Москва.

Според предварителните информации, именно Евлоев е взривил бомбата на московското летище “Домодедово”, но от Ингушетия, откъдето той е тръгнал нито потвърждават, нито отричат, че точно той е терористът.
Информационна агенция КРОСС припомня, че в четвъртък началникът на Федералната служба за сигурност на Русия Александър Бортников съобщи, че атентаторът камикадзе е бил под влиянието на наркотици и психотропни вещества. Огромни количества опиати и силни психотропни вещества бяха открити в частите от тялото на атентатора, намерени на мястото на трагедията, заяви Бортников, който докладва за разследването на президента Дмитрий Медведев. Шефът на Федералната служба за сигурност съобщи още, че има задържани в рамките на разследването на атентата, но не разкри повече подробности. Той допълни, че предполагаемите съучастници на атентатора се издирват.


Подобни публикации