27

фев

ribbon

СУ започна кандидатстудентската кампания

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Започна подаването на документите за първата кандидатстудентска изпитна сесия за предстоящата учебна година в Софийския университет „Свети Климент Охридски”. Заявления ще се приемат до 16 март. Необходимите документи са заявление за участие, лична карта и квитанция за платена такса от 30 лева за изпит.

За втората кандидатстудентска сесия кандидатите ще могат да подават документи до 8 юни, посочват от ВУЗ-а. Документите ще се подават в Информационно-рекламния център на СУ, онлайн, както и в обособени за това места в страната.
Изпитите от първата сесия са на 1 април – по български език и литература, на 8 април – по математика, а на 22 април – по история на България.
Новост в кандидатстудентската кампания е, че се връща устният изпит по журналистика.
Софийският университет е с най-много незаети места от всички бъгарски ВУЗ-ове, съобщиха от Министерството на образованието, младежта и науката.
Те са 890, което е 12,6% от всички предвидени за прием. След СУ се нарежда Техническият университет в София с 359 незаети места (9,7% спрямо утвърдения план-прием).
По отношение на специалностите, в които остават свободни места, номер едно е “Машинно инженерство” – 288 места. На второ място е “Комуникационна и компютърна техника” – 259 места, а “Педагогика на обучението” е с 208 свободни места.
Най-голям интерес пък има към специалностите “Медицина”, “Бизнес администрация” и “Компютърни науки”.


Подобни публикации