25

фев

ribbon

Бургаските таксита искат по-високи цени

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Таксиметровите компании в Бургас ще искат завишение на тавана на цените на услугите, заради повишението в стойността на горивата. Това съобщи за Радио „Фокус” Драгомир Добрев, председател на съюза на таксиметровите превозвачи в Бургас. „Обсъждахме този въпрос с колегите и нашето предложение ще е за около 10% по-висок таван”, каза Добрев. В момента гласуваният от общинския съвет таван за километър е 1,10 лв.

„В момента се работи трудно, а клиентите намаляват, затова и на пазара може да видите различни цени на предлаганата услуга от 54 стотинки до 89 стотинки. Всеки едни собственик на фирма и всеки едни превозвач си прави своя анализ и съответно работи на определени тарифи, според това какви са в момента клиентите на пазара”, посочи Добрев.
Броят на такситата в града намаляват с всяка изминала година. За последните две години броят на този вид коли в града е намалял наполовина. Тази тенденция ще продължи и в бъдеще. „Очакваме тази година броят на таксиметровите коли да намалее с още 25%”, посочи Добрев.


Подобни публикации