1

юни

ribbon

Студенти четоха любими детски книжки на сираци

Публикувано в: Образование;
От: Кристиян Трифонов

Студентският съвет на Бургаския свободен университет подари детски книжки на възпитаниците на Дома за лишени от родителски грижи деца „Ал. Г. Коджакафалията”. Това стана на първи юни – Международния ден на детето. Студентите избраха любими откъси от известни творби, превърнали се в емблематични за своя жанр и след това ги прочетоха на малчуганите.

Литературното четене започна малко след 10 часа, в сградата на дома, пред деца, на възраст между 5 и 10 години. Някои от тях споделиха, че все още не могат да четат, но за сметка на това изслушаха, с типичното за тази възраст любопитство, прочетените им, от студентите Адреане Димитрова, Анна Манукян и Ивелина Дикова откъси от детски произведения.

Други от малчуганите, сами пожелаха да покажат пред студентите уменията си, да прочетат по нещо, от книжките, които грабнаха вниманието им.

Книгите бяха закупени, със средства, дарени от студентите, преподавателите и академичния състав на Бургаския свободен университет. Също така, студентите дариха свои любими детски книжки, останали от тяхното детство, за да могат и други деца да се радват на класическите произведения.

Кампанията на Студентския съвет на БСУ премина като част от „Малкото голямо четене”, продукция на БНТ1, която цели да насърчи четенето сред подрастващите, както и да определи, коя е книгата, която се харесва най – много от малките големи читатели.


Подобни публикации