1

юни

ribbon

Още един подарък получиха бургаските малчугани

Отвори отново врати най-старата детска площадка в града

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Най-старата детска площадка в Бургас отвори врати изцяло обновена  в Деня на детето. Любимият на поколения бургазлии детски кът до Гъбката в Морската градина беше открит от кмета на община Бургас Димитър Николов в присъствието на много деца и родители, които бяха избрали да посрещнат 1 юни именно на това място.

Средствата за ремонт и благоустрояване на площадката в размер на 195 000 лв. бяха осигурени от община Бургас, след като през 2010 г. тя получи собствеността върху нея от държавата. Така един от най-предпочитаните за игра и почивка места в историческата част на парка, възвърна своя облик, след като през последните няколко години то стоя занемарено и негодно за използване.

След извършения ремонт, Бургас за първи път има площадка с обособени игрови зони както за най-малките – децата от 0 до 3 г., така и за по-големите – от 3 до 12 г. Повечето от тях са подходящи за използване и от деца с увреждания. Декоративна скала за катерене и съоръжение за игра с вода са сред най-атрактивните нововъведения. Монтирани са още нови люлки, клатушки, комбинирани детски съоръжения с функции за пързаляне, въртене, пазене на равновесие, катерене.

Час след тържеството, пред Казиното малчуганите получиха още един подарък – рокерите от клуб “Морски братя” за четвърта поредна година се включиха в детския празник и повозиха на мощните си машини желаещите хлапета.


Подобни публикации