26

май

ribbon

Студенти плуваха с акули

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Студентската PR агенция към Бургаския свободен университет грабна трето място в официалната категория  „Социално отговорна PR кампания на организация от нестопанския сектор” в PR Priz 2011- най-старият пиар конкурс в България.

Студентската агенция изпревари водещи национални пиар агенции с информационната кампания „Мълчанието (не) говори”. Основната цел на кампанията бе да информира жените за негативните ефекти от несподелянето на преживяно насилие и за възможностите за получаване на адекватна професионална подкрепа и закрила.

Студентската пиар агенция за първи път участва в официалните категории. Тя е и единствената бургаска агенция, която изобщо е печелила награда в престижния конкурс.

„Ние съществуваме от пет години и правим разнообразни и интересни проекти. Решихме, че е време да проверим дали се движим в правилната посока. Трябваше ни професионално мнение и то не закъсня. Това трето място потвърди нещо, което знаехме. А именно, че имаме амбицията и потенциала да работим професионално и да плуваме с големите пиар акули.”, казва Калина Тончева, управител на агенцията.

В PR Priz 2011 журито допусна и три проекта на студенти от БСУ в категорията „PR на студентски проект”. Два от тях спечелиха награди. Четвъртокурсниците Калина Пенчева и Динко Генов  спечелиха сертификат за първо място и специална награда от Mtel с проекта си „Сигурна морска връзка”. Стоян Стоянов, магистър по „Връзки с обществеността”, грабна специалната награда на Сол Луна Бей с проекта си „Созопол – християнската люлка на Черноморието”. Това не са първите награди в студентската категория. ”. Тодорка Аладжова, настоящият пиар на „Летище – Бургас”, спечели първо място с кампания за автомобилния гигант Мерцедес през 2009 година.

„Тези награди са безпристрастна оценка за обучението по пиар в БСУ”, сподели ас. Милен Филипов, преподавател по връзки с обществеността.  “Тя е изцяло съобразена с изискванията на Националната агенция по оценяване и акредитация, както и с препоръките на Българската конфедерация по връзки с обществеността и на Международната асоциация по пиар”, допълни той.


Подобни публикации