25

май

ribbon

Най-хубаво е да живеете в Австралия

България е в последната десетка по качество на живота

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ посочи Австралия като най- добрата страна в света като качество на живот. Австралийците работят по-малко, а получават повече, отколкото хората в останалите 33 страни от организацията.

Най-зле живеят жителите на Турция, според изследването. ОИСР е разработила индекс за измерването на качеството на живот, който се състои от 11 изисквания. В тях влизат жилищните условия, доходите, заетостта, образованието, екологията, здравето, ефективността на управлението, сигурността, удовлетворението от начина на живот, балансът между работното и свободното време. Изследването обхваща 34 страни, които членуват в организацията.

Австралия е получила най-високия индекс по всички показатели, съобщава The Wall Street Journal. Базирайки се на последното изследване ОИСР е изяснила, че около 75% от австралийците са доволни от живота си. Очакваната продължителност на живота в страната е 81,5 години, което е повече от останалите страни. Но въпреки това австралийците се оплакват от поскъпването на живота.

Авторите на изследването са дали пример за успешна борба с неефективната икономика с Нова Зеландия, която пострада от земетресението, но въпреки това е на второ място в класацията. В първата десетка влизат такива страни като Канада, Швеция, Норвегия, Дания, САЩ, Швейцария, Финландия и Нидерландия. Мексико, Чили, Естония, Португалия, България, Гърция, Корея, Полша и Италия се оказаха в последната десетка.


Подобни публикации