31

яну

ribbon

Преподавател от БСУ ще бди за PR етиката

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Асистент Милен Филипов, преподавател по PR в Бургаския свободен университет, бе избран с пълно мнозинство за член на етичната комисия  на Българското дружество за Връзки с обществеността. Това стана на общо събрания на дружеството в края на миналата седмица, а ас. Филипов е първият в състава на комисията от създаването й досега, който е представител на извънстоличната PR гилдия.

„Това е голямо признание за усилията на всички колеги от университета, които развиваме и усъвършенстваме програмата на специалността „Връзки с обществеността”. Целта ни е да създаваме професионалисти, които стриктно се придържат към етичните PR практики,” категоричен е ас. Филипов.

Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) е първата национална организация в сферата на Пъблик Рилейшънс (PR), обединяваща практици, академици и студенти по PR в България. Дружеството е учредено още през 1996 г., за да защитава етичните практики в PR професията и всички професионални права на неговите членове.

БДВО създаде Етичен кодекс на PR специалистите в България, който бе подписан от 6-те на-влиятелни български PR организации – БДВО, Асоциация ИМАГИНЕС, БАПРА, ИПРА България, АСКО и дружество за връзки с обществеността към СБЖ.

Новият председател на  БДВО за 2011 г. Е Стоян Стоянов, съдружник и PR мениджър на комуникационна агенция PRoWay.


Подобни публикации