19

мар

ribbon

Практически умения иска бизнесът от бургаските студенти

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

На официална среща в университет ”Проф. д-Ñ€ Асен Златаров” – Бургас представители на фирми се срещнаха с ръководството и преподаватели, за да обсъдят учебните планове на специалностите в областта на полимерните производства. Срещата с бизнеса беше организирана от катедра ”Органични химични технологии” с цел синхронизиране на предметите в обучението и на практикатическите нужди на фирмите от младите специалисти.

”Апелирам към бизнеса да помага с практиката на студентите и да бъде консуматор на нашите кадри.” подчерта проф. дтн Петко Петков, ректор на висшето училище. От друга страна бизнесът изказа мнение, че имат нужда от качествени кадри и предпочитат студентите да имат повече самостоятелни задачи, с цел придобиване на практически умения.
На срещата се презентира учебния план за новата специалност ”Технология на полимерите”, за която ще бъде обявен прием през следващата година. Предвиждат се придобиване на теоретични и фактологически знания в областта на химията и физиката, както и разработка на курсова работа от гледна точка на практиката.
Срещата бе началото на едно сътрудничество на бизнеса в областта на полимерите и университета. Следващата стъпка е подписване на меморандум за сътрудничество между двете страни, за практическата подготовка на бъдещите висшисти.


Подобни публикации