19

мар

ribbon

Чистят Бургас за Първа пролет

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Ден преди настъпването на Първа пролет и Световния ден на водата /22 март/ Община Бургас стартира традиционната кампания по пролетно почистване. Мащабната екоакция и тази година ще обхване всички териториални дирекции, квартали и съставни селища на общината. Почистени ще бъдат още крайпътните отсечки и плажните ивици.

Късно снощи започна измиването на улиците в к-с „Славейков“. Тази вечер предстои да бъде почистен Надлез „Владимир Павлов“, след което следват и останалите булеварди и транспортни артерии в града. Улиците ще се чистят в късните часове на нощта, когато не е натоварено движението. Целта е да не се предизвикват задръствания и да не се пречи на пътния трафик.
Почистването се осъществява от екипи на сметопочистващите фирми със специализирана техника и на ръка, които ще се грижат за чистотата на териториите за обществено ползване – улици, тротоари, градинки, детски площадки и зелени площи.
Кметът Димитър Николов призовава всички фирми, училища, детски градини, неправителствени организации и граждани да се включат активно и тази година в инициативата, и заедно почистят своите домове, тавани, мазета, офиси, междублокови пространства, дворове и градинки.
Заявки за участие се подават на тел. 84 38 91 или в общинска дирекция „Опазване на околната среда” на ул. „Шейново” № 24. Там ще се раздават чували и ръкавици безплатно.

Общинските екоинспектори призовават гражданите да поставят старите мебели и вещи до контейнерите за битови отпадъци като се съобразяват с дните в графика за почистване на съответния район. Община Бургас се ангажира с изнасянето на събраните отпадъци от почистените територии. Друг вариант е да изнесат отпадъците си до съответното депо – депото за строителни отпадъци се намира след магазин „Мосю Бриколаж”, а битовите отпадъци се съхраняват в депо „Братово”.


Подобни публикации