10

дек

ribbon

Малчугани учат религия в нов кабинет

Четвъртата в Бургас учебна зала от този род откриха в ОУ “Св. Кл. Охридски”

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

С открито занятие пред педагози, родители и медии бе открит новият кабинет по религия в бургаското основно училище “Св. Климент Охридски”.
Часът започна по традиция с молитвата “Отче наш”, а двадесет ученици от трети и четвърти клас научиха за раждането на Спасителя и за даровете, поднесени му от тримата влъхви. Малчуганите са членове на клуб „ Православни ценности, традиции и празници” към Общинския детски комплекс, а техните занятия се водят от педагожката Таня Христова.

Мултимедийният кабинет е четвърти по рода си в Бургас. Подобни вече има в училищата “Константин Петканов”, “Георги Бенковски” и “Добри Чинтулов”.
Всички те са оборудвани със средства от финансовата рамка на Стратегия за православно образование, просвета и култура на община Бургас. 3 000 лева са вложени от общината и от ОДК за освежаване и техническо оборудвани, всичко останало е осигурено от ръководството на училището.
Освен по религия, новият кабинет ще се използва и в учебния процес на децата, защото базата на училището е малка и стаите не достигат.
Мултимедийната техника пък позволява уроците да бъдат разнообразявани и поднесени по по-атрактивен начин, което много допада на малчуганите.


Подобни публикации