8

апр

ribbon

Канят бургаски студенти да учат в Будапеща

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Лично ректорът на будапещенския университет “Андраши” презентира пред бургаски студенти образователните възможности на унгарското висше училище. Проф. д-р Андраш Масат предложи на възпитаниците на университет “Проф. д-р Асен Златаров” различни магистърски програми и подписа спорузамения за сътрудничество между будапещенския и бургаския университет по програмата “Еразъм”.

Обучението в “Андраши” е изцяло на немски език, учебното заведение е на смесено финансиране от държавата и от международна фондация. Подготовката осигурява професионална реализация с помощта на интегриране на теория и практика в обучението.

Една трета от обучаваните в “Андраши” студенти са унгарци, друга една трета са немскоговорящи, останалите са от различни европейски страни.

„В България усвояването на програмите за обучение от Европейския съюз се осъществява по-трудно. С подписване на сътрудничество между двата университета по програмата “Еразъм”, ще можем по-пълноценно да използваме възможностите, за да изпратим наши студенти в рамките на програмата.” подчерта проф. дтн Петко Петков, ректор на университет „Проф. д-р Асен Златаров”.


Подобни публикации