8

апр

ribbon

Сливенски лекар стана “най-добрия” човек сред ромите

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Д-р Желязко Манолов от Сливен е носител на наградата „Лачшо Мануш” (добър човек) за гражданин от ромски произход със съществен принос за развитието на обществото. На днешния празник на ромите кметът на Каварна Цонко Цонев му връчи приза.

„Идеята ни е да покажем, че и сред ромите има хора, които заслужават уважение. Искаме да покажем, че за тях не важат само отрицателните оценки – „те са такива и такива”. Ние искаме да покажем хората, които имат принос при развитието на ромския етнос. Бяха направени 10 номинации и избрахме този, който сметнахме, че е допринесъл най-много за позитивното разглеждане на ромския етнос”, каза още кметът на Каварна.

Цонев обясни, че за тазгодишния носител на наградата – д-Ñ€ Манолов, има само добри отзиви. Това е човек, който работи постоянно за здравето на хората.

“Целта е да се чуе, че сред ромите има лекари, инженери, учители, юристи и много хора с образование. Например сред номинираните имаше още един лекар, имаше учители, имаше дори и ромски писател. Идеята е да се покажат добрите страни и хора, с които ромите може да се гордеят”, подчерта кметът на Каварна.


Подобни публикации