30

ное

ribbon

Доброволци от Южна Франция гостуваха на Френската в Бургас

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

В продължение на две седмици възпитаниците на френските паралелки на Гимназията за романски езици „Г.С.Раковски”-Бургас учиха френски език с Дебора, Ананда, Лейла,
Жауед и Тарик. Бургаските ученици имаха възможността и удоволствието да работят с младите и амбициозни французи от Южна Франция. В часовете по френски език, чрез музика, театър, различни игри и презентации, учениците обогатиха знанията си за Франция, нейната история и култура, и научиха повече за образователната система и проблемите във френските училища.

Вчера младите бургаски фарнкофони разказаха на своите нови приятели повече за България, нейното културно и историческо наследство. След това ученици от 8 и 10 клас се насладиха на кратък спектакъл, озаглавен „Да танцуваме и пеем заедно”, който включваше изпълнение на хип-хоп с хореография на Жауед. Таланти от гимназията от своя страна заплениха френските гости с изпълнение на българско хоро и българска народна песен.


За учениците от френските паралелки това бе една прекрасна възможност не само да приложат на практика знанията си по френски език, но и да създадат нови приятелства.


Подобни публикации