30

ное

ribbon

Синята зона – безплатна за бургазлии на Никулден

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Със заповед на кмета Димитър Николов на 6 декември, Никулден – празник на Бургас, от 08.00 до 18.00 часа паркирането в Синята зона ще е безплатно за всички жители и гости на града, съобщиха от общинската администрация.

В същото време в града не спират броженията срещу наредбата за въпросната зона. Пред два месеца националният омбудсман Константин Пенчев препоръча на общинския съвет в Бургас да осигури запазени паркоместа за живеещите в района на Синята зона. Във връзка с жалби на бургазлии омбудсманът е изпратил писмо до Общинския съвет, в което твърди, че съветниците значително са превишили правомощията си. От една страна, наредбата изисква живеещите в центъра да платят преференциална цена, за да могат да оставят колите пред домовете си. От друга – срещу тази такса те нямат осигурени паркоместа и не могат да намерят свободно място нито денем, нито вечер. Обстановката се усложнява допълнително от платените служебни абонаменти, които още повече ограничават свободните места за паркиране.
Омбудсманът твърди, че след като срещу такса няма гарантирана услуга, таксата се превръща в данък, а данъци може да въвежда само Народното събрание.


Подобни публикации