14

авг

ribbon

Бургас награждава най-добрите си училища

Първите отличени са ОУ “Васил Априлов”, ПМГ и ГПАЕ

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Със заповед на бургаския кмет Димитър Николов бургаските училища, постигнали най-високи резултати на държавните зрелостни изпити и на Ñ‚.нар. външно оценяване, ще бъдат наградени от общината. Идеята на кмета е оттук нататък това да се случва всяка година за първия учебен ден – 15 септември. Първите отличени училища ще бъдат ОУ “Васил Априлов”, Природоматематическата гимназия “Акад. Никола Обрешков” и Гимназията с преподаване на английски език “Гео Милев”.

На външното оценяване в четвърти клас учениците от 4 “Б” на ОУ “Васил Априлов” постигнаха трети резултат в страната. Затова всички ученици от класа, заедно с техния преподавател, ще получат таблети, заредени с електронни учебници за следващата учебна година. На “матурата” за 7-ми клас най-добре от бургаските училища се представи ПМГ. За награда там ще бъде оборудван модерен кабинет по физика.
На държавния зрелостен изпит по български език и литература бургаски първенец е Английската гимназия. Наградата им е нов Certiport център за сертифициране на Office Specialist, който ще е високотехнологично звено.
“С тази инициатива искаме да стимулираме нашите училища, да покажем, че усърдният труд не остава незабелязан, и едновременно с това да модернизираме учебния процес, защото светът около нас се променя и развива”, каза кметът Димитър Николов.


Подобни публикации