14

авг

ribbon

От днес чейнджбюрата свалят маржа на 5%

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Разликата между курсовете “купува” и “продава” в обменните бюра за валута не може да бъде по-голяма от 5 на сто от курса за деня на Българската народна банка. Това става след влизането в сила от днес на промяна на Наредбата за обменните бюра, съобщава БНР. Според досегашното законодателство разликата в курсовете “купува” и “продава” не трябваше да е повече от 20% от курса на деня на БНБ. Данъчните смятат, че промените в Наредбата за обменните бюра ще ограничат възможността те да използват подвеждаши реклами или да заблуждават с различни курсове на табелите извън бюрата и вътре пред касите.

От Националната агенция за приходите смятат, че промените ще се отразят само на онези търговци, които умишлено подвеждат клиентите си. В страната работят повече от 1700 обменни бюра, собственост на около 700 фирми. През миналата година бюрата са били с 234 по-малко.
До края на годината се очаква да започнат да работят и машините за обмяна на валута, които на принципа на банкомат ще обменят до 2000 лева. Те ще издават касови бележки и ще са свързани с НАП.


Подобни публикации