14

авг

ribbon

Вело каскади и концерт за „Бургас – велосипедният град“

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Със зрелищни демонстрации на вело каскади на площадката пред Пантеона от 19.30 часа на 16 август ще стартира второто издание на кампанията „Бургас – велосипедният град“, организирана от община Бургас и велоклуб „Бургас“. Това беше обявено днес по време на пресконференция с участието на зам.-кмета Йорданка Ананиева и представители на гражданското обединение, застанало зад идеята, в лицето на композитора Стефан Диомов и председателя на велоклуб “Бургас“ Петър Караиванов.

Веднага след акробатичните изпълнения на две колела, от 19.40 часа от Пантеона към открита сцена „Охлюва“ ще тръгне велошествие с участието на всички, които искат да се включат и да подкрепят инициативата.
Там бургазлии и гости на града ще станат свидетели на концерта, посветен на инициативата. Той ще започне от 20.00 часа със специално написана песен на композитора Стефан Диомов, който е един от основните инициатори на движението „Бургас – велосипедният град“. В концерта ще участват още Духовият оркестър на Бургас, група „Горещ пясък“, „Петте сезона“ и специалните гости на събитието -Развигор Попов и Мими Иванова.


Подобни публикации