30

авг

ribbon

Бургаски студенти се проявиха на Лятна академия 2012

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Студенти от университет ”Проф. д-Ñ€ Асен Златаров”-Бургас взеха активно участие в Летен университет 2012, организиран от Националното представителство на студентските съвети в България (НПСС). На официалното закриване в Албена бургаското висше училище получи статуетка за активното си участие във форума, както и медал за най-добър организатор на Яна Вангелова.

Бургаските студенти се включиха й в интерактивна игра „Моята бизнес идея”, където представиха своята екипна идея за развитие на бизнес. „Любовен шанс” грабна вниманието на аудиторията с атрактивно представяне и иновативност в България, за което се отличи с награда за лидер на деня.
Над 400 бъдещи висшисти от цялата страна примериха сили в отборни и индивидуални спортове. Дисциплините включваха плажен футбол, плажен волейбол, баскетбол, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа шафета, плажна щафета, крос и дърпане с въже.
Бургаският отбор се класира на 3 място в плажната лекоатлетическа щафета на студентските спортни игри. Делегацията беше водена от председателя на Студентския съвет към университета Йордан Иванов и състав от студентите Яна Вангелова, Зорница Янева, Златина Байнашева, Марина Певтичева, Катерина Петракиева, Иван Иванов, Симеон Димитров.
В рамките на Летеният университет бяха включени лекции на министъра на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов по въпроси, свързани със финансирането на университетите и студентските практики, както и на вицепрезидента Маргарита Попова на тема „Президентската институция и взаимодействието й с другите власти”.


Подобни публикации