14

юли

ribbon

Бургаски скаути лагеруваха с турски връстници

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

От шестдневен лагер на побратимените градове в Инеада, Турция се завърна група възпитаници на бургаското основно училище „П. К. Яворов“. В продължение на седмица шестимата млади скаути имаха възможност да се запознаят и отдъхват със свои връстници от Малко Търново, Добрич, Ямбол, Къркларели и Маниса /Република Турция/.

„Децата се превърнаха за една седмица в скаути, което много ги зарадва. Палатковият лагер бе на 500 м. от плажната ивица на турското черноморие. През деня се организираха спортните мероприятия плуване, походи в гората, каране на велосипеди, състезания за разпъване и сгъване на палатки, палене на лагерен огън, приготвяне на храна, посещение на пещерата „Дупница”.
Голяма част от мероприятията бяха организирани от ръководителите на групите, участници в лагера. Последния ден ученици и ръководители бяха на прием, даден от областния валия на гр. Къркларели, Република Турция, на който се дискутираха въпроси, свързани с реализирането на бъдещи подобни лагери, с цел опознаване културата и бита на двете държави.“, разказа водачът на бургаската група Стоян Георгиев, директор на ОУ „П. К. Яворов“


Подобни публикации