2

мар

ribbon

БСУ в топ 3 на работодателите

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Завършилите Бургаския свободен университет са в топ 3 на работодателските предпочитания при наемане на икономически и административни позиции. Това показва проведеното от Българска стопанска камара „Анкетно проучване за мотивацията и нагласите, свързани с професионалната квалификация, образователното ниво и професионалната реализация на работната сила на фирмено, регионално и браншово ниво”,

Изследването е в рамките на Проект „Разработване и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите на работната сила по браншове и региони” по ОП „Развитие на човешките ресурси”.
“Индикатор за ефективността на образованието трябва да бъде реализацията на завършилите на пазара на труда. Въз основа на отговорите на анкетираните относно предпочитанията за назначаване на кадри на определен университет или колеж е направен своеобразен рейтинг на университетите.
Специалистите по поддръжка и IT-специалисти се подбират от кадрите, завършващи техническите университети в София, Варна и Габрово.
За специалисти по качеството се набират работници, завършили ТУ-София, ХТМУ-София, ВИ по хранително-вкусова промишленост – Пловдив.
За специалистите по персонала и административните служители, предпочитанията са за УНСС-София, НБУ, Бургаски свободен университет.
Финансисти и търговци – УНСС, Стопанска академия Свищов, СУ, БСУ.”, се посочва в изследването.


Подобни публикации