2

мар

ribbon

Бургаски ученици направиха жив трикольор за националния празник

Възпитаниците на ОУ “Антон Страшимиров” обичат нестандартните изяви

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Облечени в бяло, зелено и червено ученици на бургаското основно училище “Антон Страшимиров” отбелязаха днес Националния празник 3 март. На тържеството в училищния двор звучаха възрожденски песни, а слово за празника изнесе директорът Елена Начева.


В “живия” трибагреник се включиха ученици от пети, шести и седми клас, а малчуганите от началните класове развяваха български знамена. Инциативата бе подкрепена и от класните ръководители, които също бяха облечени в националните цветове.


“Нестандартната идея е на учениците от седми “В” клас. Те я предложиха на Ученическия съвет, който я одобри с ентусиазъм. Колегите също се вкючиха с желание, но при нас е традиция учителите да вземат дейно участие в съвместни с децата прояви.”, казва Соня Делишменова, училищен психолог.

В ОУ “Антон Страшимиров” реализацията на подобни нестандартни идеи не е изолиран случай. Сред тях е и ембламетичното за школото “Най-дълго хоро”, в което всяка година се включват всички ученици и педагози. Идеята за него също е дадена от вече бивши седмокласници.


Подобни публикации