13

юни

ribbon

“Ах, морето” – първа на “Бургас и морето”

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Над 3 000 от почитателите на фестивала „Бургас и морето“ са дали своя глас при избор на 10-те най-любими песни на публиката, които ще прозвучат отново на 30-тото юбилейно издание на конкурса. То ще се проведе по традиция на 28 юли в Летния театър. Любимата на всички почитатели на хубавата песен „Ах, морето“ изпълнена от също толкова любимата Тони Димитрова, се нареди на първо място.

Песента, създадена през 1996 г. по музика на Стефан Маринов и текст на Иван Ненков и спечелила 3-та награда на фестивала, се превърна в своеобразна емблема за своята изпълнителка и даде един много успешен старт на кариерата й.
„Помниш ли, море“ на Кичка Бодурова и „Лятото“ на Пламен Ставрев заеха съответно второ и трето място във фен-класацията на песенния фестивал. Специално в памет на незабравимия Пламен Ставрев ще бъде направена микс от песните, с които той е участвал на „Бургас и морето“ през годините. В него ще влезе и „наградената“ с бронз от гласувалите песен по музика на Гриша Трифонов, текст на Иван Вълев и аранжимент на Пламен Ставрев и Руслан Карагьозов „Лятото“.
Останалите любими на публиката мелодии, които ще прозвучат отново в юбилейното издание на „Бургас и морето“ са:
„Момчето, което говори с морето“ – Панайот Панайотов
„Разказвай ми“ – Тоника
„Имало в Бургас“ – дует „Домино“
„Моето мъжко момиче“ – Маргарита Хранова и Стефан Данаилов
„Сбогом мое море“ – Катя Филипова
„Пепел е любовта“ – Ваня Костова
„Моряци“ – Стефка Берова и Йордан Марчинков
„Разкажи ми твоя сън“ – Роси Ганева и Мирослав Мирчев
Поради факта, че на един изпълнител са класирани повече от една песен, съответният певец ще изпълни само песента, събрала най-висок брой точки.
Приятна изненада очаква почитателите на фестивала. Едни от най-обичаните и популярни песни на Тончо Русев ще чуем в юбилейното издание на „Бургас и морето“. Поводът е 80 – годишнината на композитора.
Подготовката за юбилейното издание на фестивала върви с пълна сила. До няколко дни ще са ясни и песните – финалисти в конкурсната програма.


Подобни публикации