13

юни

ribbon

Четири спортни турнира ще има през уикенда в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Седмица преди световното първенство по плажен тенис, което ще се проведе от 21 до 24 юни, Бургас ще е домакин на други четири интересни турнира. В петък в плувен комплекс “Флора” започва финалният турнир по водна топка от Държавното първенство за деца, група „А”. В него ще участват отборите на “Черноморец – Бургас”, “Варна”, “Красна поляна” – София, “Локомотив”, “Левски” – София и “Черно море 1948” – Варна. Награждаването на победителите ще бъде в неделя от 17.30 часа.

В събота и неделя Бургас ще бъде домакин на първия кръг от Държавното първенство по плажен футбол. Състезанието ще се проведе на Централния плаж. То се организирана съвместно с Българския футболен съюз и в него ще вземат участие около сто състезатели от най-добрите отбори в страната. За официалното откриване, насрочено за 11.30 ч. в събота, се очаква да пристигне Димитър Пенев. Награждаването е в неделя, когато ще бъде връчена и Купата на кмета.
Отново в края на седмицата спортна зала “Младост” ще приеме третото издание на Международния турнир по художествена гимнастика „Морски грации”. Организатори са община Бургас и СКХТ ”Олимпия 74”. Церемонията по откриване ще започне на 16 юни /събота/ от 13.00 часа, а в неделя от 14.00 часа започва Гала спектакълът.
На 16 юни, събота, на конна база „Кубар” – Мандренско езеро, ще се проведе Държавно първенство по издръжливост за коне в дистанциите – 30, 40, 60 и 80 км. Ще се състезават 4, 5 и 6-годишни и по-възрастни коне, деца и любители. Откриване на първенството – 10.00 часа.


Подобни публикации