22

дек

ribbon

Съдът предлага помирение на Лили и Щерев

И двамата не са склонни да прекратят съдебния спор

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Съдия по делото „Лили Иванова срещу Митко Щерев“ е предложил двете страни да се споразумеят, за да се сложи край на съдебния спор, който тече вече повече от година. Това се е случило в Софийския градски съд във вторник, съобщи „Всеки ден“.

Мениджърът на примата Иван Салчев опроверга твърденията, че идеята е била на адвоката на певицата Виктор Тотев. „Нали разбирате, че няма логика в това, което някои хора се опитват да тиражират. Лили Иванова иска справедливост и затова няма да се откаже от дело, провокирано от самата нея.“, каза Салчев,

.

Делото наистина бе заведено от примата ни през 2009-та, когато Митко Щерев, обиден от нейни твърдения публикувани в книгата й, написа статия, в която казва, че тя не познава нотите и пее на плейбек. Това ядоса Иванова и тя започна съдебен спор, като поиска обезщетение в размер на 10 хиляди лева.

С днешна дата обаче Иванова губи по този казус, а адвокатът й обжалва на по-горна инстанция. За да се прекрати одисеята, един от съдиите предложил на двамата да сложат точка, като се договорят извънсъдебно.

“От моя страна няма място за компромис. На мен и на семейството ми е нанесена обида в нейната книга и това остава во веки веков, черно на бяло, в тираж 20 хиляди. Как ще изтрие тези лъжи? Дори да се извини публично, не върши работа. Да е жива и здрава, но няма да стане”, категорично отсече Митко Щерев пред “Всеки ден”.


Подобни публикации