22

дек

ribbon

Дядо Коледа зарадва болни деца

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Около 60 малки пациенти от детските отделения на Бургаската болница посрещнаха Дядо Коледа, който им донесе празнично настроение, куп лакомства и красиви играчки.
Подобно тържество се организира за пръв път в болницата, със съдействието на Областната управа и община Бургас. Целта бе болните деца, които са лишени от домашната атмосфера, също да почувстват духа на празника.

Коледни песни озвучиха фоайето на четвъртия етаж, където бе планирано тържеството. Към него освен пациентите на Първо и Второ детско отделение, неврохирургия и хирургия, се присъединиха и родителите на децата, както и персоналът на болницата.

Обичаният от бургазлии актьор Стоян Памуков се превъплъти в ролята на добрия старец, а Снежанка бе Гинка Желева, която работи в детското отделение на болницата.

Двамата раздаваха подаръци и веселиха малчуганите, които един през друг се надпреварваха да се снимат пред елхата с добрия старец.

Талантливите солисти от детския хор на Милка Стоева – Криси и Мартин, изпяха няколко песни под бурните аплодисменти на малки пациенти, родители,  лекари и медицински сестри.

По-бързо да оздравеят и повече никога да не посещават болницата пожелаха на малките пациенти кметът Димитър Николов и областният управител Константин Гребенаров. Те също помагаха на Дядо Коледа да раздава подаръците.


Подобни публикации