16

авг

ribbon

Във вторник започва Фолклорният фестивал в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Традициите и фолклора на 11 държави ще видим в Бургас от 20 до 24 август в 40-то юбилейно издание на най-стария в България международен фолклорен фестивал. В
него ще участват изпълнители от Франция, Турция, Грузия, Словакия, Румъния, Русия, Хърватска, Индонезия, Украйна, Сърбия и България, като родният фолклор ще бъде представен от фолклорните формации “Странджа” и “Пирин”.

Тази година красивото и неповторимо танцово изкуство ще бъде пренесено и във всички квартали на общината. Основните сцени по традиция са Летният театър, лятна сцена “Охлюва”,  пространството пред сградата на Община Бургас, ж.к. “Славейков”, “Изгрев”, “Меден рудник”, кв. Лозово, Сарафово, Банево, Горно и Долно Езерово и Крайморие.
Чрез танца, музиката и костюмите,участниците  ще осигурят истинско пътешествие по пътя на родните си места – бит и култура. За това ще помогнат мултимедийните екрани на сцената на Летния театър.
Импресия за историята на фестивала ще постави точка на обичания от бургазлии форум, а химнът “Прехвръкна птичка” ще прозвучи  в изпълнение на  детски народен хор “Трепетлика” при ОДК – Бургас с ръководител Пепа Запрянова.


Подобни публикации