20

авг

ribbon

Полицейски синдикат иска реформи и по-високи заплати

Публикувано в: България;
От: pointburgas

МВР-синдикатът е готов за протести през месец септември. Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) ще се срещне с ръководството на министерството в сряда, когато ще бъдат обсъдени исканията на представителите на синдиката. Ако резултатите от двустранните преговори не удовлетворяват СФСМВР, те са готови да предприемат протестни действия, заявяват от синдиката в съобщение, изпратено до медиите.

Основните мотиви за поставяне на този ултиматум от страна на Федерацията пред ръководството на МВР е, че в последните 3 години се обещават законодателни промени, които все още са в процес на обсъждане.
От СФСМВР заявяват, че нямат време, желание и възможност да провеждат преговори още 6 месеца, тъй като е наложително техните искания да бъдат отразени в бюджета на МВР за 2013 г.
Едно от исканията на МВР-синдиката, формулирани в края на месец юли 2012 г., е за увеличаване на основните заплати на служителите в МВР поне с 25%. Освен това от Федерацията настояват за реформи в МВР, които да влязат в сила най-късно на 1 януари 2013 г.


Подобни публикации