16

авг

ribbon

НАП ще събира 50 000 глоби на КАТ

Публикувано в: България;
От: pointburgas

50 000 нарушители са се скрили от КАТ за последните две години и не са си платили фишовете. Поради тази причина техните данни са били изпратени към Националната агенция по приходите и санкциите им ще бъдат събрани с данъците или налагане на запор на заплатата или имуществото. Всеки месец от столичния отдел “Пътна полиция” изпращат на НАП справки за около 900 водачи, които не са се издължили, съобщи началникът на сектор “Контрол на пътното движение и отчет на водачи” Иво Кирилов в столичния КАТ. Същата мярка вече се прилага и към онези, които са отнесли актове за по-сериозни нарушения, но не отиват да си вземат наказателните постановления.

“Трябва да е ясно, че на нарушителите няма да им се размине плащането”, коментираха от столичния КАТ. Част от шофьорите се укриват с надеждата, че ще минат 2 години, откакто са ги спипали в крачка, и ще изтече давностният срок на фиша им. За да не се случи това, им се изпраща писмено уведомление, в което се приканват да платят. То автоматично удължава давността с още 12 месеца.
За този период НАП има достатъчно механизми да събере глобата, обясниха от Пътна полиция. В момента данъчните изпращат писма до нарушителите дори за фишове от 20 лева.


Подобни публикации